Jednoduchý recept

Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50959

Ingredience

50 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
1 hrst Ořechy vlašské
150 g Perník
150 g Povidla švestková
1 hrst Rozinky tmavé
25 g Strouhanka
1 špetka Sůl
0,5 kg Tvaroh měkký
120 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Veka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
33% Sacharidy 117 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 131 mg
74% Bílkoviny 42 g

Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník do mísy. Přidáme k němu vejce, mouku, strouhanku, mléko, krupicový cukr a sůl a vypracujeme vláčné těsto, do kterého přimícháme na kostičky nakrájenou veku. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout, pak ho rozdělíme na přibližně 20 dílů. Z nich vytvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 až 8 minut.

2

Na omáčku rozvaříme v hrnci v přiměřeném množství vody, povidla, zahustíme je nastrouhaným perníkem a přidáme do nich rozinky a nakrájené vlašské ořechy. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

3

Teplou omáčku rozdělíme do servírovacích talířů, vložíme do ní uvařené knedlíky, posypeme je moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem a podáváme.

Poznámka

Omáčka se výborně hodí i ke kynutým švestkovým knedlíkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept