Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50959 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
150 g | Perník |
150 g | Povidla švestková |
1 hrst | Rozinky tmavé |
25 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Tvaroh měkký |
120 g | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Veka |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 74,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 72,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Perník, Povidla švestková, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký, Tvaroh tvrdý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník do mísy. Přidáme k němu vejce, mouku, strouhanku, mléko, krupicový cukr a sůl a vypracujeme vláčné těsto, do kterého přimícháme na kostičky nakrájenou veku. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout, pak ho rozdělíme na přibližně 20 dílů. Z nich vytvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 až 8 minut. |
2 | Na omáčku rozvaříme v hrnci v přiměřeném množství vody, povidla, zahustíme je nastrouhaným perníkem a přidáme do nich rozinky a nakrájené vlašské ořechy. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme. |
3 | Teplou omáčku rozdělíme do servírovacích talířů, vložíme do ní uvařené knedlíky, posypeme je moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem a podáváme. |
Poznámka
Omáčka se výborně hodí i ke kynutým švestkovým knedlíkům.