Nákyp z brambor s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z brambor s kuřecím masem
Nákyp z brambor s kuřecím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 50960 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
30 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Náplň | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Kopr čerstvý |
500 g | Kuřecí maso grilované |
30 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 842,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Kuřecí maso grilované, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z brambor s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Potom je scedíme a rozšťoucháme na kaši. Do brambor přilijeme teplé mléko, vložíme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Kaši ještě jednou dobře promícháme a zatím necháme stranou. |
2 | Náplň: Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké proužky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, který necháme jen provonět. Grilované kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, které na strojku na maso pomeleme a přidáme ho do pánve. Směs osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Nakonec do masa vmícháme nasekanou petrželku, zamícháme a ihned pánev stáhneme ze sporáku. |
3 | Zapékací formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a na dno formy dáme půlku bramborové kaše. Na kaši položíme připravené mleté maso a přikryjeme zbylou bramborovou kaši. Na povrch naskládáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 30 minut. |
4 | Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 15 minut odpočinout a potom krájíme na úhledné porce. Porce na talíři posypeme nakrájeným koprem. |
Poznámka
Bramborový nákyp podáváme teplý i studený.