Jednoduchý recept

Nákyp z brambor s kuřecím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50960
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
20 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
30 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Náplň
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 g Kopr čerstvý
500 g Kuřecí maso grilované
30 ml Olej slunečnicový
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 796kJ
9% Sacharidy 33 g
27% Tuky 20 g
14% Sodík 282 mg
54% Bílkoviny 30 g

Nákyp z brambor s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Potom je scedíme a rozšťoucháme na kaši. Do brambor přilijeme teplé mléko, vložíme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Kaši ještě jednou dobře promícháme a zatím necháme stranou.

2

Náplň: Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké proužky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, který necháme jen provonět. Grilované kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, které na strojku na maso pomeleme a přidáme ho do pánve. Směs osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Nakonec do masa vmícháme nasekanou petrželku, zamícháme a ihned pánev stáhneme ze sporáku.

3

Zapékací formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a na dno formy dáme půlku bramborové kaše. Na kaši položíme připravené mleté maso a přikryjeme zbylou bramborovou kaši. Na povrch naskládáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 30 minut.

4

Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 15 minut odpočinout a potom krájíme na úhledné porce. Porce na talíři posypeme nakrájeným koprem.

Poznámka

Bramborový nákyp podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept