Datlový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový chlebíček
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 50961 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
250 g | Datle |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
90 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 44,2mg |
Draslík | 327,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. |
2 | Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme. |
3 | Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut. |
4 | Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem. |
Poznámka
100g másla na formu a chlebíček, 2polévkové lžíce mouka hrubá na formu.