Budějovické vepřové hranolky na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Budějovické vepřové hranolky na pivě
Budějovické vepřové hranolky na pivě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 713,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Budějovické vepřové hranolky na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla. |
4 | Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Budějovické vepřové hranolky podáváme s vařenými těstovinami. Nejvhodnější pivo pro přípravu je Budvar.