Jednoduchý recept

Vepřové maso na cibulce se zelím

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50965

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kmín drcený
1 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Mouka bezlepková
3 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
500 ml Smetana 12% (konzumní)
2 g Sůl
750 g Vepřová plec
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
4% Sacharidy 13 g
63% Tuky 47 g
13% Sodík 268 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřové maso na cibulce se zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno, Maso nakrájíme kostičky - asi 2x2cm, česnek utřeme.

2

Nasekanou cibuli s nakrájeným masem zprudka opečeme na hlubší pánvi. Na orestované maso s cibulí nasypeme sladkou mletou papriku, kmín a majoránku. V 10ml vody rozmícháme dohladka bezlepkovou mouku a vlijeme jí k masové směsi, kterou zalijeme půllitrem vody a maso dusíme doměkka, asi 20 minut.

3

Kysané sterilované zelí podusíme v samostatném hrnci asi v půl litru vody. Když dušené maso změkne, vmícháme k němu dušené zelí a maso zalijeme smetanou. Ještě důkladně prohřejeme a horké podáváme, ozdobené lžící zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept