Vepřové maso na cibulce se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na cibulce se zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50965 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 g | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 648,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na cibulce se zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno, Maso nakrájíme kostičky - asi 2x2cm, česnek utřeme. |
2 | Nasekanou cibuli s nakrájeným masem zprudka opečeme na hlubší pánvi. Na orestované maso s cibulí nasypeme sladkou mletou papriku, kmín a majoránku. V 10ml vody rozmícháme dohladka bezlepkovou mouku a vlijeme jí k masové směsi, kterou zalijeme půllitrem vody a maso dusíme doměkka, asi 20 minut. |
3 | Kysané sterilované zelí podusíme v samostatném hrnci asi v půl litru vody. Když dušené maso změkne, vmícháme k němu dušené zelí a maso zalijeme smetanou. Ještě důkladně prohřejeme a horké podáváme, ozdobené lžící zakysané smetany. |