Nákyp z pórku s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z pórku s kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50966 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mleté kuřecí maso |
30 g | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Pórek |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 464,1mg |
Draslík | 734,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mleté kuřecí maso, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z pórku s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a vložíme na kolečka nakrájený pórek, který povaříme 5 minut. Potom scedíme a necháme okapat. |
2 | Veku nakrájíme na krajíce, každý krajíc namáčíme do mléka a pokládáme na dno máslem vymazané zapékací formy. Na veku rozložíme uvařený pórek, opečené mleté maso, které posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem. Na maso naskládáme opět v mléce namočené krajíce veky. Přikryjeme je hrubší vrstvou nastrouhaného parmezánu, ten přelijeme smetanou smíchanou s vejci. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde nákyp zapékáme 30-40 minut. |
3 | Zapečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a ihned servírujeme. |
Poznámka
Nákyp podáváme teplý.