Jednoduchý recept

Nákyp z pórku s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50966
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 dl Mléko polotučné
150 g Mleté kuřecí maso
30 g Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Pórek
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Sýr Parmezán
5 ks Vejce slepičí
2 ks Veka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,082 kcal
Kilojoule 4 528kJ
23% Sacharidy 84 g
77% Tuky 57 g
81% Sodík 2 g
104% Bílkoviny 59 g

Nákyp z pórku s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a vložíme na kolečka nakrájený pórek, který povaříme 5 minut. Potom scedíme a necháme okapat.

2

Veku nakrájíme na krajíce, každý krajíc namáčíme do mléka a pokládáme na dno máslem vymazané zapékací formy. Na veku rozložíme uvařený pórek, opečené mleté maso, které posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem. Na maso naskládáme opět v mléce namočené krajíce veky. Přikryjeme je hrubší vrstvou nastrouhaného parmezánu, ten přelijeme smetanou smíchanou s vejci. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde nákyp zapékáme 30-40 minut.

3

Zapečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a ihned servírujeme.

Poznámka

Nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept