Jednoduchý recept

Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50967
Kategorie: Maso

Ingredience

Ryba:
1 g Anýz mletý
500 g Mořský vlk
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl mořská
Fenyklové pyré
1 stroužek Česnek
200 g Fenykl sladký - hlíza
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 ml Pernod
15 g Rozmarýn čerstvý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
Rajčatová směs
158 g Bazalka
1 stroužek Česnek
30 ml Citronová šťáva
25 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
40 g Šalotka
4 g Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
89% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí postup přípravy receptu:

1

Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží.

2

V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl, přisypeme prolisovaný česnek, posekaný rozmarýn, osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a povaříme asi 8 minut do zhoustnutí. Zjemníme máslem, zakápneme likérem, promícháme a odstavíme.

3

V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou šalotku a česnek, pokrájená rajčata, posekané lístky bazalky, ochutíme citronovou šťávou, bílým vínem, osolíme, opepříme, prohřejeme a ihned odstavíme.

4

Dopostřed talíře upravíme fenyklové pyré, přiložíme porce ryby, kolem ozdobíme rajčatovou směsí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept