Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50969
Kategorie: Sekaná

Ingredience

8 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Majoránka
200 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Strouhanka
22 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
0,5 kg Vepřová kůže
1,5 kg Vepřový bok
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,756 kcal
Kilojoule 7 349kJ
10% Sacharidy 37 g
180% Tuky 135 g
126% Sodík 3 g
177% Bílkoviny 100 g

Hajerova sekaná postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové vychlazené maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky přibližně 2 x 2 cm. Každé maso naložíme zvlášť do soli. 1 kg hovězího masa a 1.5 kg vepřového masa promícháme s 22 g soli. Prosolené maso napěchujeme do hrnce a uložíme na 2-3 dny do chladničky. Po uležení by mělo být maso na řezu růžové.

2

Ten den, kdy budeme sekanou péct očistíme a omyjeme vepřové kůže, dáme je do hrnce s 1.5-2 litry vody a vaříme 1-1.5 hodiny doměkka. Očistíme česnek s cibulí a pokrájíme je nadrobno. Uvařené kůže jemně umeleme na masovém strojku a spolu se zeleninou dáme do větší mísy. Naložené maso omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na menší kusy, nahrubo pomeleme a přidáme do mísy k pomleté kůži. Vše ochutíme pepřem, muškátovým oříškem, sladkou a pálivou paprikou a majoránkou. Přidáme polohrubou mouku, strouhanku, vejce a směs důkladně promícháme.

3

Z masové hmoty vytvoříme 2 šišky. Dáme je na sádlem vymazaný pekáč, podlijeme vodou (5 dl) a pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 2 hodiny do zlatohněda. Během pečení sekanou podléváme vlastním výpekem.

4

Upečenou sekanou nakrájenou na plátky podáváme teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept