Jednoduchý recept

Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 50971

Ingredience

5 g Estragon
600 g Jehněčí plec
5 g Kerblík
100 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
50 g Strouhanka
8 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
5 g Šalvěj čerstvá
Kedlubnové zelí
50 g Cibule
200 g Kedlubna
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
4 g Sůl
Špenát s karotkou
50 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 stroužek Česnek
20 g Šalotka
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 705kJ
5% Sacharidy 19 g
103% Tuky 77 g
71% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím postup přípravy receptu:

1

Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran.

2

Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík. Ochutíme trochou soli, přimícháme strouhanku a v této směsi maso obalíme. Vložíme do trouby a necháme 10 minut při 180°C dojít.

3

V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, zalijeme smetanou a dusíme, dokud zelí nezhoustne.

4

Špenátové listy přebereme, otrháme, povadlé vyhodíme. Mrkev nakrájíme na malé špalíčky, V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou šalotku, osmahneme, přidáme listy špenátu, špalíčky mrkve, prolisovaný česnek, rychle orestujeme a odstavíme.

5

Na talíře upravíme kopečky kedlubnového zelí, doplníme masem a ozdobíme špenátem s mrkví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept