Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 50971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Estragon |
600 g | Jehněčí plec |
5 g | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Šalvěj čerstvá |
50 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Kedlubnové zelí | |
---|---|
50 g | Cibule |
200 g | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
Špenát s karotkou | |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
20 g | Šalotka |
100 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 834,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 96,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Jehněčí plec, Kerblík, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Cibule, Kedlubna, Muškátový oříšek, Sůl, Česnek, Šalotka, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran. |
2 | Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík. Ochutíme trochou soli, přimícháme strouhanku a v této směsi maso obalíme. Vložíme do trouby a necháme 10 minut při 180°C dojít. |
3 | V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, zalijeme smetanou a dusíme, dokud zelí nezhoustne. |
4 | Špenátové listy přebereme, otrháme, povadlé vyhodíme. Mrkev nakrájíme na malé špalíčky, V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou šalotku, osmahneme, přidáme listy špenátu, špalíčky mrkve, prolisovaný česnek, rychle orestujeme a odstavíme. |
5 | Na talíře upravíme kopečky kedlubnového zelí, doplníme masem a ozdobíme špenátem s mrkví. |