Nákyp ze sýra a kuřecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp ze sýra a kuřecího masa
Nákyp ze sýra a kuřecího masa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 50972 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 kg | Kuřecí maso grilované |
100 g | Máslo čerstvé |
7 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 195,2mg |
Draslík | 77,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso grilované, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp ze sýra a kuřecího masa postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku dáme 100 g másla nakrájeného na kousky. Přisypeme mouku a zalijeme studeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladkou jíšku, kterou před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi tak 10 minut. Do jíšky vmícháme na malé kousky nakrájené grilované maso, nastrouhaný sýr a dále 5 minut prohříváme. Hrášek scedíme, necháme okapat a přisypeme ho do jíšky, kterou zamícháme. Nakonec rozklepneme vejce, žloutky pomalu za stálého míchání vmícháme do jíšky. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který také zlehka přimícháme. Ihned stáhneme z ohně. |
2 | Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou. Připravené těsto na nákyp přeložíme do zapékací formy, kterou dáme do horké trouby, kde nákyp pečeme přibližně 40 minut. |
3 | Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, a potom ho nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme plátky rajčat a jídlo podáváme. |
Poznámka
Nákyp podáváme teplý.