Jednoduchý recept

Nákyp ze sýra a kuřecího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50972
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 kg Kuřecí maso grilované
100 g Máslo čerstvé
7 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
7% Sacharidy 24 g
46% Tuky 35 g
12% Sodík 246 mg
112% Bílkoviny 63 g

Nákyp ze sýra a kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme 100 g másla nakrájeného na kousky. Přisypeme mouku a zalijeme studeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladkou jíšku, kterou před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi tak 10 minut. Do jíšky vmícháme na malé kousky nakrájené grilované maso, nastrouhaný sýr a dále 5 minut prohříváme. Hrášek scedíme, necháme okapat a přisypeme ho do jíšky, kterou zamícháme. Nakonec rozklepneme vejce, žloutky pomalu za stálého míchání vmícháme do jíšky. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který také zlehka přimícháme. Ihned stáhneme z ohně.

2

Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou. Připravené těsto na nákyp přeložíme do zapékací formy, kterou dáme do horké trouby, kde nákyp pečeme přibližně 40 minut.

3

Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, a potom ho nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme plátky rajčat a jídlo podáváme.

Poznámka

Nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept