Jednoduchý recept

Vepřová plec vařená v pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50973

Ingredience

2 krajíc Chléb konzumní
1 špetka Pepř černý mletý
5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 619kJ
6% Sacharidy 21 g
55% Tuky 41 g
17% Sodík 330 mg
65% Bílkoviny 36 g

Vepřová plec vařená v pivě postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme se solí.

2

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na větší kousky, které opepříme a osolíme.

3

Do většího hrnce nalijeme pivo, přidáme nakrájené maso, prolisovaný česnek se solí a vaříme pod pokličkou, až je maso měkké.

4

Uvařené kousky masa z hrnce vyjmeme, do šťávy vmícháme chlebovou střídku, zahustíme ji, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme.

5

Omáčku přecedíme a poléváme jí porce masa na talířích.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept