Vepřová plec vařená v pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec vařená v pivě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 888,6mg |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 593,0mg |
Vláknina | 144,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec vařená v pivě postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme se solí. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na větší kousky, které opepříme a osolíme. |
3 | Do většího hrnce nalijeme pivo, přidáme nakrájené maso, prolisovaný česnek se solí a vaříme pod pokličkou, až je maso měkké. |
4 | Uvařené kousky masa z hrnce vyjmeme, do šťávy vmícháme chlebovou střídku, zahustíme ji, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme. |
5 | Omáčku přecedíme a poléváme jí porce masa na talířích. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.