Masový koláč z Churu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový koláč z Churu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 dl | Hovězí vývar základní |
4 g | Majoránka |
500 g | Maso mleté - mix |
3 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
9 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno červené |
Na těsto | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
5 ml | Ocet kvasný lihový |
5 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 122,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový koláč z Churu postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku a máslo a zpracujeme na drobenku. Zalijeme osolenou vodou a octem a těsto stlačíme ke dnu mísy, nijak nezpracováváme. Zakryjeme fólií a necháme v chladnu uležet. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso, promícháme a důkladně propečeme. Zalijeme vínem, smetanou, trochou vývaru, okořeníme a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. |
3 | Uleželé těsto propracujeme, ze dvou třetin vyválíme plát, který rozprostřeme do vymazané koláčové formy. Na něj navršíme masovou náplň, zakryjeme plátem vyváleným ze zbytku těsta. Okraje dobře přitlačíme, povrch propícháme vidličkou a potřeme ušlehaným žloutkem. |
4 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. |