Jednoduchý recept

Masový koláč z Churu

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 50975
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 dl Hovězí vývar základní
4 g Majoránka
500 g Maso mleté - mix
3 g Muškátový oříšek
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
9 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno červené
Na těsto
100 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
5 ml Ocet kvasný lihový
5 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
7% Sacharidy 26 g
51% Tuky 38 g
41% Sodík 820 mg
23% Bílkoviny 13 g

Masový koláč z Churu postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku a máslo a zpracujeme na drobenku. Zalijeme osolenou vodou a octem a těsto stlačíme ke dnu mísy, nijak nezpracováváme. Zakryjeme fólií a necháme v chladnu uležet.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso, promícháme a důkladně propečeme. Zalijeme vínem, smetanou, trochou vývaru, okořeníme a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.

3

Uleželé těsto propracujeme, ze dvou třetin vyválíme plát, který rozprostřeme do vymazané koláčové formy. Na něj navršíme masovou náplň, zakryjeme plátem vyváleným ze zbytku těsta. Okraje dobře přitlačíme, povrch propícháme vidličkou a potřeme ušlehaným žloutkem.

4

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept