Jednoduchý recept

Nákyp cibulový

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50976
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 špetka Chilli koření mleté
500 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
6% Sacharidy 20 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 281 mg
41% Bílkoviny 23 g

Nákyp cibulový postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, po délce rozkrojíme na půl a nakrájíme ji na tenké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do ní vložíme připravenou cibuli, kterou blanžírujeme 5 minut. Potom ji scedíme a necháme okapat.

2

Do misky dáme na kostky nakrájené měkké máslo (60g) a utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme pomalu vejce. Pomalu přisypáváme jemně nastrouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.

3

Zapékací formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme půlku připravené hmoty, potom naskládáme blanžirovanou cibuli a tu přelijeme druhou půlkou připravené hmoty.

4

Formu vložíme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20 minut. Upečený nákup necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.

Poznámka

Nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept