Jednoduchý recept

Vajíčkový nákyp

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50977
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Cibulka jarní
70 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 822kJ
5% Sacharidy 17 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 261 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vajíčkový nákyp postup přípravy receptu:

1

V pánvičce na 30 g másla osmahneme 8 vajíček. Potom je necháme vychladnout, přendáme do misky a smícháme se smetanou. Přidáme na kousky nakrájené a v mléce namočené rohlíky, nasekanou zelenou část jarní cibulky. Směs dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.

2

Zapékací formu vytřeme máslem a vlijeme do ní připravenou hmotu. Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20-30 minut.

3

Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a servírujeme.

Poznámka

Připravený nákyp podáváme teplý se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept