Vajíčkový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový nákyp
Vajíčkový nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 50977 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Cibulka jarní |
70 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 533,2mg |
Draslík | 177,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový nákyp postup přípravy receptu:
1 | V pánvičce na 30 g másla osmahneme 8 vajíček. Potom je necháme vychladnout, přendáme do misky a smícháme se smetanou. Přidáme na kousky nakrájené a v mléce namočené rohlíky, nasekanou zelenou část jarní cibulky. Směs dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. |
2 | Zapékací formu vytřeme máslem a vlijeme do ní připravenou hmotu. Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20-30 minut. |
3 | Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a servírujeme. |
Poznámka
Připravený nákyp podáváme teplý se zeleninou.