Jednoduchý recept

Vepřový bůček dušený na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50980

Ingredience

2 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřový bok
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,208 kcal
Kilojoule 5 053kJ
6% Sacharidy 21 g
150% Tuky 113 g
13% Sodík 262 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřový bůček dušený na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

2

Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme maso, kmín a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou bůček dusíme, až je zcela měkký. V průběhu dušení případně přilijeme vodu.

4

Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. Pak ji dochutíme solí a přecedíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept