Vepřový bůček dušený na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček dušený na pivě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50980 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
4 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřový bok |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 149,8mg |
Draslík | 408,3mg |
Vláknina | 860,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček dušený na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme maso, kmín a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou bůček dusíme, až je zcela měkký. V průběhu dušení případně přilijeme vodu. |
4 | Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. Pak ji dochutíme solí a přecedíme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.