Jednoduchý recept

Nákyp z cukety a baklažánu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50981

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Cuketa
300 g Lilek
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
30 g Petržel - nať
100 g Strouhanka
200 g Sýr Parmezán
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
7% Sacharidy 26 g
54% Tuky 41 g
49% Sodík 983 mg
40% Bílkoviny 22 g

Nákyp z cukety a baklažánu postup přípravy receptu:

1

Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.

2

V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.

3

Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravený nákyp podáváme teplý s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept