Chlebovka z Knížecích plání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebovka z Knížecích plání
Chlebovka z Knížecích plání
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50984 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Vařené brambory | |
---|---|
400 g | Brambory |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebovka z Knížecích plání postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme v 6 dl vody ve slupce. Vaříme je 20 minut, uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky, které dáme do hluboké mísy. Na ně položíme tenké plátky chleba, osolíme, opepříme a vrstvy opakujeme minimálně 3x. |
2 | V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) usmažíme nasekanou cibuli dozlatova. Cibuli dáme do mísy na chleba. Do pánve dáme další lžíci másla, když se roztopí, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou též dáme do mísy. Vše zalijeme vřelou vodou. Mísu zakryjeme a necháme chleba dostatečně nasáknout. |
3 | Hotovou polévku rozdělíme do talířů a podáváme. |