Smetanová zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová zelňačka
Smetanová zelňačka
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 50986 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Smetana čerstvá ke šlehání |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 l | Voda pitná |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 500,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana čerstvá ke šlehání, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Očistíme hlávku zelí, rozkrojíme, vykrojíme z jedné poloviny košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostičky a spolu se zelím dáme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme sůl, kmín a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a pomalu vaříme 20 minut. |
2 | Ve smetaně rozmícháme dohladka mouku a před koncem vaření ji do polévky přimícháme. Přidáme Vegetu, provaříme 1 minutu, přidáme omytý, nadrobno pokrájený kopr a podáváme. |