Jednoduchý recept

Polévka Ardenaise

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50987

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
750 ml Mléko plnotučné
70 g Máslo čerstvé
1 ks Pórek
2 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
1 ks Štěrbák zahradní
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
8% Sacharidy 29 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 275 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polévka Ardenaise postup přípravy receptu:

1

Štěrbák nejdříve vypereme, potom 3 minuty povaříme ve vodě se lžičkou cukru a lžičkou soli. Scedíme, necháme trochu vychladnout a rozkrájíme na jemné nudličky.

2

Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do hrnce s rozehřátou polovinou másla, přidáme štěrbák a na mírném ohni vše lehce osmahneme.

3

Zalijeme vodou a mlékem, půl na půl, přidáme lžičku soli a lžičku cukru a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.

4

Na kostičky nakrájené žemle opečeme na druhé polovině másla, přidáme do hotové polévky a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept