Polévka Ardenaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Ardenaise
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50987 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Pórek |
1 ks | Štěrbák zahradní |
2 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 366,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 789,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pórek, Štěrbák zahradní, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Ardenaise postup přípravy receptu:
1 | Štěrbák nejdříve vypereme, potom 3 minuty povaříme ve vodě se lžičkou cukru a lžičkou soli. Scedíme, necháme trochu vychladnout a rozkrájíme na jemné nudličky. |
2 | Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do hrnce s rozehřátou polovinou másla, přidáme štěrbák a na mírném ohni vše lehce osmahneme. |
3 | Zalijeme vodou a mlékem, půl na půl, přidáme lžičku soli a lžičku cukru a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. |
4 | Na kostičky nakrájené žemle opečeme na druhé polovině másla, přidáme do hotové polévky a ihned servírujeme. |