Jednoduchý recept

Zábořská polévka s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50988

Ingredience

1 kg Jablka
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
8% Sacharidy 30 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 322 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zábořská polévka s jablky postup přípravy receptu:

1

Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.

2

V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

Pokud chceme polévku podávat studenou, místo soli použijeme cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept