Polévka Cultivateur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Cultivateur
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50991 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
250 g | Houby čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
120 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel kořen |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 23,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 210,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Cultivateur postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme zeleninu s houbami, krátce zasmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, potom plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. |
3 | Nakonec polévku zjemníme mlékem. |