Slovácké kotlety zapečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovácké kotlety zapečené na pivu
Slovácké kotlety zapečené na pivu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50993 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovácké kotlety zapečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a syrové je nakrájíme na plátky. Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. Šunku nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených brambor a osolíme je. Na brambory položíme plátky masa, posypeme je nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a žampióny a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Podle chuti opepříme a osolíme, potom zalijeme pivem a smetanou. |
4 | Kotlety s bramborami zapékáme přikryté ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu, až maso zcěla změkne. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je zeleninový salát.