Jednoduchý recept

Pivní hovězí guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50996
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibule
800 g Hovězí kližka
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 24 g
10% Sodík 205 mg
79% Bílkoviny 45 g

Pivní hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme.

4

K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme.

5

Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept