Jednoduchý recept

Pikantní hovězí na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50997
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
800 g Hovězí maso zadní
1 ks Masox
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
4% Sacharidy 14 g
27% Tuky 20 g
25% Sodík 510 mg
84% Bílkoviny 47 g

Pikantní hovězí na pivě postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.

3

Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.

4

Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept