Pikantní hovězí na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí na pivě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
800 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Masox |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 183,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Masox, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí na pivě postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. |
3 | Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. |
4 | Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.