Budějovické roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Budějovické roštěnky
Budějovické roštěnky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Nové koření celé |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 97,1mg |
Draslík | 548,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká, Párky jemné, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Budějovické roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát. |
4 | V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků. |
5 | Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.