Jednoduchý recept

Budějovické roštěnky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50998
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 špetka Kari koření
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Nové koření celé
2 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 328kJ
2% Sacharidy 6 g
56% Tuky 42 g
14% Sodík 278 mg
62% Bílkoviny 35 g

Budějovické roštěnky postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

3

Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát.

4

V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků.

5

Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept