Recept

Skopový guláš lašský

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 510
Kategorie: Maso

Ingredience

240 g Brambory
20 g Česnek
300 g Cibule
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
15 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
1000 g Skopová plec
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
150 g Tuk
300 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 025kJ
4% Sacharidy 15 g
85% Tuky 64 g
62% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Skopový guláš lašský postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci).

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou.

3

Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme.

4

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.

5

Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu.

6

Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí.

7

Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.

8

Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept