Smažené dršťky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené dršťky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
600 g | Dršťky vařené |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 358,2mg |
Draslík | 114,8mg |
Vláknina | 427,1mg |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Dršťky vařené, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené dršťky postup přípravy receptu:
1 | Předvařené dršťky alespoň 3krát převaříme v čisté vodě, aby se zbavily charakteristického zápachu. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme s trochou soli. |
3 | Uvařené dršťky potřeme utřeným česnekem, opepříme a osolíme, potom je postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, obalené dršťky v něm osmažíme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.