Jednoduchý recept

Severočeský závitek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51002
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
3 dl Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
1% Sacharidy 3 g
43% Tuky 32 g
7% Sodík 148 mg
58% Bílkoviny 32 g

Severočeský závitek postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme.

3

Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce.

4

V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody.

5

Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky.

6

Závitky podáváme přelité hustou šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept