Severočeský závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Severočeský závitek
Severočeský závitek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
3 dl | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 601,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Severočeský závitek postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme. |
3 | Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody. |
5 | Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky. |
6 | Závitky podáváme přelité hustou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.