Houbové severočeské karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové severočeské karbanátky
Houbové severočeské karbanátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51004 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 151,7mg |
Draslík | 604,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 151,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové severočeské karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme cibuli. Pak přidáme nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a dusíme je doměkka. K houbám přisypeme kostičky slaniny a žemle, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na ohni za stálého míchání zhoustnout. |
3 | Ze směsi vytvoříme malé placičky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Placičky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova a ihned teplé podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.