Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51005

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso přední
100 g Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
2% Sacharidy 6 g
54% Tuky 41 g
31% Sodík 625 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky.

2

Hovězí maso omyjeme, rozporcujeme a uvaříme ve slané vodě.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přimícháme smetanu, přilijeme hovězí vývar a necháme vařit alespoň 10 minut. Potom do hrnce přisypeme nakrájené okurky, podle chuti opepříme, osolíme a vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu.

4

Maso nakrájíme na porce a na talířích přeléváme okurkovou omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept