Jednoduchý recept

Linguine s pistáciovým pestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51006
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
100 g Pistácie
2 g Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Linguine
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 334kJ
22% Sacharidy 80 g
24% Tuky 18 g
17% Sodík 330 mg
36% Bílkoviny 20 g

Linguine s pistáciovým pestem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu přiměřeně osolenou vodu s několika kapkami olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Po uvaření slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce odkapat.

2

Během vaření těstovin připravíme pesto. V kuchyňském nebo elektrickém mlýnku umeleme 80g pistácií. Zbývající pistácie nahrubo nasekáme a necháme stranou na ozdobení.

3

Uvařené těstoviny dobře promícháme s olejem, citronovou šťávou, strouhaným parmezánem a mletými pistáciemi. Dle chutí osolíme a opeříme.

4

Linguine s pestem podáváme na nahřátých talířích a nakonec pokrm posypeme nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept