Linguine s pistáciovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s pistáciovým pestem
Linguine s pistáciovým pestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51006 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pistácie |
2 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Linguine |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 272,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pistácie, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s pistáciovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu přiměřeně osolenou vodu s několika kapkami olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Po uvaření slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce odkapat. |
2 | Během vaření těstovin připravíme pesto. V kuchyňském nebo elektrickém mlýnku umeleme 80g pistácií. Zbývající pistácie nahrubo nasekáme a necháme stranou na ozdobení. |
3 | Uvařené těstoviny dobře promícháme s olejem, citronovou šťávou, strouhaným parmezánem a mletými pistáciemi. Dle chutí osolíme a opeříme. |
4 | Linguine s pestem podáváme na nahřátých talířích a nakonec pokrm posypeme nasekanými pistáciemi. |