Recept

Srnčí paštika s játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51010
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
3,5 dl Hovězí vývar základní
500 g Játra srnčí
1 polévková lžíce Libeček
100 g Máslo čerstvé
4,5 dl Mléko polotučné
150 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Slanina vepřová
250 g Srnčí ledviny
500 g Srnčí maso
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Víno červené
2 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 875kJ
12% Sacharidy 43 g
90% Tuky 67 g
52% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Srnčí paštika s játry postup přípravy receptu:

1

Den předem srnčí nebo jelení játra namočíme do mléka (2.5 dl). Druhý den játra omyjeme a necháme okapat. V pánvi na rozpáleném másle krátce restujeme špalíček omytého a odblaněného srnčího masa a játra z každé strany dozlatova. Maso posypeme pepřem 4 barev, přilijeme vývar a pod poklicí maso s játry dusíme. Pro chuť přidáme omyté snítky petrželové a libečkové natě. Dusíme přibližně 30 minut.

2

Do mísy dáme na kostky pokrájené žemle, přelijeme je mlékem (2 dl) a necháme nabobtnat. Maso, játra a dobře vyčištěné a omyté ledviny pokrájíme na kousky a dáme do mísy k žemlím. Přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, česnek, očištěnou, omytou a nakrájenou mrkev a petržel. Vše promícháme a jemně pomeleme na masovém strojku. Ke směsi přidáme pepř, mletý zázvor, mleté nové koření, muškátový květ, mletou papriku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, 2 žloutky, lžíci vína a podle chuti sůl. Směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny a naplníme ji srnčí směsí. Celý povrch též zakryjeme plátky slaniny, formu zakryjeme pečícím papírem. Formu upevníme nad hrnec přibližně s 2 litry, vody, hrnec zakryjeme a paštiku budeme vařit v páře 2 hodiny.

3

Uvařenou paštiku necháme vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu, pokrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Srnčí paštiku na míse ozdobíme čerstvou nebo nakládanou zeleninou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept