Jednoduchý recept

Nákyp ze špenátu a uzeného kuřecího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 51012
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Kuřecí maso uzené
120 g Máslo čerstvé
50 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
700 g Špenát mražený
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 954kJ
5% Sacharidy 17 g
58% Tuky 43 g
13% Sodík 261 mg
24% Bílkoviny 14 g

Nákyp ze špenátu a uzeného kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Mražený špenát rozmrazíme a necháme trochu okapat. Dáme do kastrůlku, přilijeme 1 dl osolené vody a špenát podusíme 10 minut. Do vhodné kuchyňské nádoby vlijeme 2 dl vody, namočíme do ní na kousky nakrájené rohlíky. Následovně je vymačkáme a přidáme do kastrůlku se špenátem. Přimícháme také 70 g másla a ihned vmícháme žloutky. Častým mícháním zahříváme do rozpuštění másla.

2

Špenát dochutíme solí, pepřem, zázvorem a tymiánem. Dáme také oloupaný a na tenké kolečka nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, nasekanou petrželovou nať a špenát odstavíme ze sporáku.

3

Zapékací formu vymažeme olejem a připravené těsto přeložíme do formy, kterou vložíme ho horké trouby. Při střední teplotě pečeme 30 minut.

4

Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce. Každou porci těsně před podáváním pokapeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept