Jednoduchý recept

Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 51013
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 g Bobkový list
100 g Cibule
3 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
10 g Sůl
200 g Šunka od kosti
100 g Vepřová plec
250 g Vepřové koleno
1000 g Vepřové nožičky
200 g Zelenina kořenová
Cibule
150 g Cibule
150 g Cibule červená
Zálivka
3 g Cukr moučkový
250 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový extra panenský
20 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 776kJ
2% Sacharidy 6 g
38% Tuky 29 g
47% Sodík 936 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí postup přípravy receptu:

1

Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.

2

Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.

3

Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept