Polévka Fermière - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Fermière
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51014 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
3 krajíc | Chléb samožitný |
120 g | Karotka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
80 g | Sádlo škvařené |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
120 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 35,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Karotka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 16% (pochoutková), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Fermière postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme 40 g sádla. Očištěnou zeleninu jemně nakrájíme a na rozpuštěném sádle osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme jednu hodinu. |
2 | Z krajíců chleba odřízneme kůrky, chléb nakrájíme na malé kostky a osmažíme na 40 g sádla. |
3 | Polévku zjemníme smetanou a servírujeme se zvlášť podávaným opečeným chlebem. |