Jednoduchý recept

Polévka Fermière

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51014

Ingredience

120 g Celer bulvový
3 krajíc Chléb samožitný
120 g Karotka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Petržel kořen
1 ks Pórek
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Vývar z hovězích kostí
120 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 25 g
53% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Polévka Fermière postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme 40 g sádla. Očištěnou zeleninu jemně nakrájíme a na rozpuštěném sádle osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.

2

Z krajíců chleba odřízneme kůrky, chléb nakrájíme na malé kostky a osmažíme na 40 g sádla.

3

Polévku zjemníme smetanou a servírujeme se zvlášť podávaným opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept