Jednoduchý recept

Zapečený nákyp z kapra

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 51017
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
500 g Kapr obecný
30 g Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
4 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
4 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 260kJ
5% Sacharidy 16 g
57% Tuky 43 g
26% Sodík 519 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zapečený nákyp z kapra postup přípravy receptu:

1

Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, osolíme ji, přidáme citrónovou šťávu. Nakonec vložíme vykostěného kapra, kterého podusíme doměkka. Kapra dusíme necelých 10 minut. Potom maso vybereme z vývaru, ten necháme k dalšímu použití a kapra na mlýnku na maso pomeleme.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, spolu zapražíme, zalijeme rybím vývarem a smetanou. Vše za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku necháme vychladnout a vložíme do ní pomleté rybí maso. Přidáme nasekaný kopr, 40 g strouhanky, žloutek a vše dobře promícháme. Následovně zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh.

3

Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou strouhankou a formu naplníme připravenou směsi na nákyp. Vložíme ji do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 30-40 minut.

4

Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout a potom nakrájíme na úhledné porce. Rozložíme je na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Připravený nákyp podáváme teplý s čerstvou zeleninou a čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept