Jednoduchý recept

Polévka Grand mère

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51019

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Cibule
120 g Kapusta hlávková
0,8 l Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
120 g Tuřín
0,8 l Vývar z hovězích kostí
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
8% Sacharidy 27 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 623 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka Grand mère postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, kapustu na jemné proužky a oloupaný tuřín nastrouháme na hrubším struhadle. Připravenou zeleninu vložíme do hrnce s 2 lžícemi rozehřátého másla a na mírném ohni za občasného zamíchání vše lehce osmahneme.

2

Zalijeme vývarem a mlékem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.

3

Špenátové listy dobře opereme, osušíme a podusíme na 1 lžíci másla.

4

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s podušeným špenátem přidáme do polévky. Společně povaříme ještě půl hodiny, zjemníme smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept