Šlehaná bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehaná bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5102 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Solamyl |
50 g | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 46,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehaná bábovka postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky jeden po druhém. Potom přisypáváme mouku smíchanou se Solamylem a vanilkovým cukrem a nakonec přidáme rozpuštěné máslo, které lehce vmícháme. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Do části těsta můžeme přidat kakao. Pečeme asi 45 minut. |